test banner

5 redenen om voor een houten regenton te kiezen

  • Geplaatst op
  • Door BarrelAtelier
5 redenen om voor een houten regenton te kiezen

Je wilt een regenton kopen. Dat is mooi, want regentonnen besparen kostbaar drinkwater en dus ook geld (€1.12 per m3). Vraag is nu: moet ik een kunststof (plastic) regenton kopen, of eentje van hout? Natuurlijk zijn we hier bij BarrelAtelier fan van wijnvaten, maar we willen graag ook toelichten waarom! Daarom hieronder de redenen om een houten regenton van wijnvaten te kopen:
 

1) Geen last van UV straling

Kunststof regentonnen worden door de UV straling in zonlicht bros en vaal van kleur. Dit is een langzaam proces , maar iedereen heeft wel eens een plastic tuinstoel gezien die uit elkaar valt na een paar jaar buiten gestaan te hebben.  
 

2) Recyclebaar en afbreekbaar

Onze regentonnen worden gemaakt van hergebruikt materiaal (wijnvaten), en zijn daarom duurzaam. Bovendien zijn ze 100% biologisch afbreekbaar. De grondstof (hout) kan door duurzame bosbouw oneindig geleverd worden.
 

3) Uitstraling

Onze regentonnen zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal (hout), wat goed staat in elke tuin. Vooral liefhebbers van brocant of landelijk zullen blij zijn met een uitstraling die past bij de rest van de tuin.
 

4) Inhoud

Veel regentonnen hebben maar een inhoud van 50 tot 100 liter. Een regenton van BarrelAtelier heeft maar liefst 225 liter inhoud, waarmee je droge periodes goed kunt overbruggen en extra veel drinkwater kunt besparen. 225 liter klinkt veel, maar met een beetje tuin heb je dit al snel nodig!
 

5) Levensduur

De regentonnen van BarrelAtelier zijn gemaakt van Eikenhout, wat veel harden en duurzamer is dan Kastanjehout. Sowieso geven wij 2 jaar garantie op onze tonnen!  
 
 

Zijn er ook voordelen van kunststof regentonnen?

Natuurlijk zijn er ook voordelen. Ze zijn lichter van gewicht, wat handig kan zijn met (ver)plaatsen. En meestal zijn ze ook iets goedkoper in de aanschaf, maar daar staat dan wel tegenover dat je veelal minder inhoud hebt en dus minder bespaart.  
 

Vragen?

Wil je meer weten over onze producten? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 
houten regenton van wijnvat gemaakt
 
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »