Regenton vulautomaten
Sorteren op:

Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met regenwater gevuld.

Afmeting; montage op  ronde afvoerbuis Ø 70/ 80 mm
€12,95
Sale
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met gratis regenwater gevuld.

Afmeting: hoogte 28 cm / montage op ronde afvoerbuis Ø 70/80 mm
€55,50 €49,50
Sale
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met gratis regenwater gevuld.

Afmeting: 40 cm hoog / montage op ronde afvoerbuis 70/80 mm
€39,95 €34,95

Regenton vulautomaat

Ben je op zoek naar een regenton vulautomaat of regenton afvoer? Je vindt bij Barrel Atelier verschillende soorten om te combineren met mooie houten regentonnen. Een vulautomaat, ook wel regenton aansluitset genoemd, geleidt het water uit je regenpijp naar de ton én zorgt ervoor dat deze nooit over kan lopen. Als het vat vol is stroomt het regenwater namelijk weer terug via de regenpijp.

Op deze manier wordt regenwater efficiënt opgevangen. Met alleen een gat in de deksel duurt het namelijk veel langer voor het vat vol is. Daarbij geldt dit vulsysteem ook als regenton overloop, doordat overtollig water altijd via de regenpijp weg zal stromen. Je hebt er dus geen enkel omkijken meer naar met een regenton vulautomaat.

Hoe werkt een regenton vulautomaat?

Een regenton vulautomaat zorgt ervoor dat het water van je regenpijp terecht komt in de ton. Hierdoor wordt deze dus gevuld met water. Wanneer deze helemaal gevuld is, zal het water door het tussenstuk als overloop weer via de regenpijp naar beneden stromen.

Afhankelijk van de hoogte van je regenvat, zaag je een stukje uit de regenpijp. Een vulautomaat regenton sluit je namelijk aan de bovenzijde van het vat aan. Hiervoor is vaak al een aansluiting aanwezig, waardoor regentonnen en vulautomaten gemakkelijk aan elkaar te monteren zijn.

Het juiste vulsysteem

Voor een gemakkelijke montage en het kiezen van een passend vulsysteem is het belangrijk om de volgende punten voor te bereiden:

  • Meet de diameter van je regenpijp;
  • Kijk of er bomen staan in de omgeving;
  • Kies of je slechts een gat wilt boren of een stuk uit de regenpijp haalt.

De diameter is bepalend of de regenton automaat gaat passen. Daarbij kun je met bomen in de omgeving overwegen om te kiezen voor een regenton vulautomaat met bladvanger. De montage van het tussenstuk hangt van het type af. Als je dit vooraf bedenkt kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan bij de montage van de aansluitset op de ton. 

Zinken regenton vulautomaat

Er zijn verschillende soorten vulautomaten voor je regenton. Zo kun je kiezen uit een praktische regentonvuller van PVC of een zinken regenton vulautomaat. Bij een zinken regenwaterautomaat kun je kiezen tussen een variant met of zonder klep.

Bij een model met klep kun je zelf bepalen wanneer het water in het vat geleid wordt en wanneer deze door de regenpijp naar beneden zal lopen. Met een zinken vuller zonder klep dient het als een automatisch vulsysteem, tenzij deze vol is. Bij een vol vat zal de regenton automaat dienen als een overloop, waarbij het water terug de regenpijp in loopt. Hiermee fungeert de buis eigenlijk een regenton afvoer

De voordelen van een regenton aansluitset

Een regenvat direct aansluiten op de regenpijp gaat lastig. Daarbij kun je de toevoer van water niet controleren. Een groot voordeel is dat dit met een tussenstuk wel kan. Het is namelijk verstandig om de toevoer van water in de winter niet naar de ton te leiden. Door vorst kan het water binnenin bevriezen, waardoor het vat kan gaan scheuren.

Het loskoppelen en vastmaken van een apart tussenstuk als overloop is dus aan te raden. Daarbij past een regenton vulsysteem bij verschillende diameters van een regenpijp. Zo zijn veel gebruikte afmetingen voor een regenton vulautomaat 100 mm, 80 mm of zelfs 110 mm.

Vind alles voor je regenton bij Barrel Atelier

Middels een regenvat met vuller kun je dus eenvoudig en voordelig regenwater opvangen. Daarbij kun je regentonnen voorzien van diverse accessoires zoals een deksel of kraan. Hiermee houd je het opgevangen water schoon en kun je het water gemakkelijk aftappen.

Nadat je het assortiment goed hebt bekeken, kun je gemakkelijk en snel jouw producten online bestellen. Heb je specifieke wensen of vragen over de regenton aansluitset of andere producten? Laat het ons weten! We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Voor het efficiënt opvangen van regenwater en het voorkomen van een overstroming, kies je voor een regenton vulautomaat!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x