Menu
EUR

Regenton vulautomaten

Zonder zorgen je regenwater opvangen in je houten regenton? Wij bieden diverse mogelijkheden voor het aansluiten van je houtenregenton op de regenpijp met een regenton vulautomaat.

6 Producten
Toon:
Regenton vul automaat
Regenton vul automaat
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met regenwater gevuld.

...
 
Zinken regenton vul automaat
Zinken regenton vul automaat
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met gratis regenwater gevu...
 
Zinken regenton vul automaat  met klep
Zinken regenton vul automaat met klep
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met gratis regenwater gevu...
 
Zinken regenton vulautomaat met flexibele slang
Zinken regenton vulautomaat met flexibele slang
Met deze regenton vul-automaat wordt de regenton snel met regenwater gevuld. Doo...
 
Zinken regenpijp verloop
Zinken regenpijp verloop
Deze zinken verloop verbindt 2 zinken regenpijpen van Ø 80mm. Schuift netjes in ...
 
Meer voor minder; Regenton & 2 Kuipen
Meer voor minder; Regenton & 2 Kuipen
Van € 450,90,-
Voor € 350,-
 
Toon 1 - 6 van 6

Regenton vulautomaat

Ben je op zoek naar een regenton vulautomaat of regenton afvoer? Je vindt bij Barrel Atelier verschillende soorten om te combineren met mooie houten regentonnen. Een vulautomaat, ook wel regenton aansluitset genoemd, geleidt het water uit je regenpijp naar de ton én zorgt ervoor dat deze nooit over kan lopen. Als het vat vol is stroomt het regenwater namelijk weer terug via de regenpijp.

Op deze manier wordt regenwater efficiënt opgevangen. Met alleen een gat in de deksel duurt het namelijk veel langer voor het vat vol is. Daarbij geldt dit vulsysteem ook als regenton overloop, doordat overtollig water altijd via de regenpijp weg zal stromen. Je hebt er dus geen enkel omkijken meer naar met een regenton vulautomaat of aansluitset.

Hoe werkt een regenton vulautomaat?

Een regenton vulautomaat zorgt ervoor dat het water van je regenpijp terecht komt in de ton. Hierdoor wordt deze dus gevuld met water. Wanneer deze helemaal gevuld is, zal het water door het tussenstuk als overloop weer via de regenpijp naar beneden stromen. Dit is waarom we ook wel spreken van een regenton afvoer. De aansluitset voor de regenton zorgt er op deze manier voor dat je optimaal gebruik kunt maken van gratis, schoon en kalkvrij regenwater. 

Afhankelijk van de hoogte van je regenvat, zaag je een stukje uit de regenpijp. Een vulautomaat regenton sluit je namelijk aan de bovenzijde van het vat aan. Hiervoor is vaak al een aansluiting aanwezig, waardoor regentonnen en vulautomaten gemakkelijk aan elkaar te monteren zijn. Dit is ook de reden dat er vaak wordt gesproken van een regenton aansluitset, omdat je daadwerkelijk de waterton aansluit op de regenpijp.

Het juiste vulsysteem

Voor een gemakkelijke montage en het kiezen van een passend vulsysteem en een regenton afvoerset is het belangrijk om de volgende punten voor te bereiden:

  • Meet de diameter van je regenpijp;
  • Kijk of er bomen staan in de omgeving;
  • Kies of je slechts een gat wilt boren of een stuk uit de regenpijp haalt.

De diameter is bepalend of de regenton automaat gaat passen. Daarbij kun je met bomen in de omgeving overwegen om te kiezen voor een regenton vulautomaat met bladvanger. Er zijn namelijk verschillende aansluitsets voor de regenton beschikbaar, die deze optie bieden. De montage van het tussenstuk hangt van het type af. Als je dit vooraf bedenkt kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan bij de montage van de aansluitset op de ton. 

Zinken regenton vulautomaat

Er zijn verschillende soorten vulautomaten voor je regenton. Zo kun je kiezen uit een praktische regentonvuller van PVC of een zinken regenton vulautomaat. Bij een zinken regenwaterautomaat kun je kiezen tussen een variant met of zonder klep. Het voordeel van een regenton aansluitset van zink is dat het een meer natuurlijke look geeft. Bovendien verkleurd zink in de loop van de tijd, waardoor hij minder opvalt en meer past bij de kleur van de waterton. PVC blijft daarentegen altijd helder grijs en heeft een meer kunstmatige kleur. Dit staat veel minder mooi dan een aansluitset van zink die je regenton helemaal af maakt. 

Bij een model met klep kun je zelf bepalen wanneer het water in het vat geleid wordt en wanneer deze door de regenpijp naar beneden zal lopen. Met een zinken vuller zonder klep dient het als een automatisch vulsysteem, tenzij deze vol is. Bij een vol vat zal de regenton automaat dienen als een overloop, ook wel een regenton afvoer genoemd, waarbij het water terug de regenpijp in loopt. Hiermee fungeert de buis eigenlijk een regenton afvoer

De voordelen van een regenton aansluitset

Een regenvat direct aansluiten op de regenpijp gaat lastig. Daarbij kun je de toevoer van water niet controleren. Een groot voordeel is dat dit met een tussenstuk wel kan. Het is namelijk verstandig om de toevoer van water in de winter niet naar de ton te leiden. Door vorst kan het water binnenin bevriezen, waardoor het vat kan gaan scheuren.

Het loskoppelen en vastmaken van een apart tussenstuk als overloop is dus aan te raden. Daarbij past een regenton vulsysteem bij verschillende diameters van een regenpijp. Zo zijn veel gebruikte afmetingen voor een regenton vulautomaat 100 mm, 80 mm of zelfs 110 mm. Een goede aansluitset voor je regenton voorkomt dit probleem.

Vind alles voor je regenton bij Barrel Atelier

Middels een regenvat met vuller kun je dus eenvoudig en voordelig regenwater opvangen. Daarbij kun je regentonnen voorzien van diverse accessoires zoals een deksel of kraan. Hiermee houd je het opgevangen water schoon en kun je het water gemakkelijk aftappen.

Nadat je het assortiment goed hebt bekeken, kun je gemakkelijk en snel jouw producten online bestellen. Heb je specifieke wensen of vragen over de regenton aansluitset, de afvoer of andere producten? Laat het ons weten! We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Voor het efficiënt opvangen van regenwater en het voorkomen van een overstroming, kies je voor een regenton vulautomaat!

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!