Menu
EUR
Voor een regenton subsidie aanvragen

Voor een regenton subsidie aanvragen

Waarom bestaat er regenton subsidie?

Er zijn meerdere redenen voor het ontstaan van de regenton subsidie. Nederland heeft steeds meer te maken met heftige regenbuien. Riolen kunnen de grote hoeveelheden water vaak niet verwerken. Tegelijk is er in droge periodes al snel een tekort aan drinkwater, terwijl tuinliefhebbers ook de tuin willen sproeien.

Een regenton biedt uitkomst. De ton vangt water op bij regenval en je kunt het water weer gebruiken bij droogte. De riolen raken dus minder snel overbelast en de vraag naar drinkwater voor sproeien neemt af. Voor veel gemeenten en waterschappen redenen genoeg om een regenton subsidie in het leven te roepen.

Subsidie afkoppelen regenwater

Wil je ook een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld? Een regenton is een milieubewuste keuze. In de meeste gemeenten en waterschappen is er wel een subsidie, die vaak een naam draagt als ‘Subsidie afkoppelen regenwater’, ‘Subsidie afkoppelen regenpijpen’ of gewoon ‘Subsidie regenton’.

Nu ben je vast wel benieuwd of er ook bij jou in de buurt zo’n subsidie beschikbaar is. We raden je aan om even te kijken op deze website van de Rijksoverheid: https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/

Houd er wel rekening mee dat regenton subsidies behoorlijk populair zijn, waardoor bij veel gemeenten en waterschappen de pot al leeg is. Maar informeren kan nooit kwaad natuurlijk.

Profiteer van de regenton subsidie regeling in jouw gemeente

Afhankelijk van de regeling in jouw regio kun je bij Barrel Atelier natuurlijk terecht voor het kopen van je regenton. Let wel goed op de voorwaarden. Soms moet je vooraf een regenton kopen en daarna subsidie aanvragen, vaak werkt het echter andersom.

Wij geven graag advies bij het kiezen van de juiste regenton. De regenton aansluiten op de regenpijp is eenvoudig, zeker als je hiervoor ons stappenplan volgt. Zo profiteer je maximaal van je regenton en heb je niet voor niets een regenton subsidie aangevraagd. Vergeet niet het regenwater daadwerkelijk te gebruiken. De meeste mensen gebruiken het water om de tuin te sproeien, maar ook spelende kinderen zijn er vaak blij mee.

Bestel een fraaie houten regenton 

Bij ons kan je terecht voor het kopen van een prachtige regenton. We maken de tonnen van eiken wijn- en whiskyvaten. Zo wordt de keuze voor een regenton nog duurzamer, want we geven gebruikte vaten een tweede leven. Een win-win situatie dus!

Kijk gerust eens rond op de website om ons aanbod van verschillende regentonnen te bekijken, zodat je een goed overzicht hebt van de opties.

Direct aan de slag met jouw regenton subsidie

Voorkom verspilling van kraanwater en overbelasting van riolen. Informeer nu in jouw regio naar de mogelijkheden voor subsidie bij aankoop van een regenton. Zorg dat je er snel bij bent, juist omdat deze subsidies zo populair zijn bij woningbezitters.

Heb je vragen over ons beleid aangaande het kopen van een regenton met subsidie? Neem dan gerust contact met ond op. Wij helpen u graag met al uw vragen.


Reacties (0)

gravatar
Verkoop Stijf
Geplaatst op 2022-10-24 09:10:08
Beste Bert,

Mijn advies is om even met de Gemeente te overleggen. Vaak is het zo dat je middels een factuur een gedeelte van de aanschaf terug kan krijgen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €500,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!